Magazin
18 ogledov

Umetniki, predstavite se na Ani Desetnici

Festival Ana Desetnica ponuja občinstvu ter domačim in tujim ustvarjalcem dober Žurnal24 main
Gledališče Ane Monro tudi letošnjo pomlad poziva mlade umetnike, da se predstavijo na mednarodnem festivalu Ana Desetnica, ki bo dvanajstič po vrsti od 2. do 5. julija v Ljubljani.

Največji festival uličnih gledališč v Sloveniji privabi prek 25 tisoč ljudi. Njegova posebnost pa je, da ponuja možnost predstavitve neuveljavljenim umetnikom, dijakom in študentom.

Na Ani Desetnici se lahko predstavite prek programske vsebine festivala, poimenovane MašinA (Mlada alternativna študirajoča iniciativa nastopa na Ani). Ciljna skupina projekta so mladi od 15. do 30. leta starosti, prijavijo se lahko tako skupine kot posamezniki, ki ustvarjajo avtorska dela, predstavljiva na ulici (na primer ulične predstave, grafiti, instalacije, stripi, recitali), in še niso nastopili na Ani Desetnici. Prijava mora vsebovati podatke o skupini (naslov, elektronski naslov, GSM), kratko predstavitev skupine ali posameznika ter podroben opis dela, ki bi ga želeli predstaviti v sklopu MašinA (vključno s tehničnimi zahtevami za izvedbo nastopa oziroma predstavitve). Prijavni material morajo predložiti tudi v elektronski obliki (zgoščenka). Zainteresirani lahko svoja dela oziroma ideje prijavijo do 22. maja na naslov Agencija LARS, Cvetkova 7, 5282 Cerkno, so sporočili iz gledališča.

Festival Ana Desetnica ponuja občinstvu ter domačim in tujim ustvarjalcem dober pregled sodobnih tokov ustvarjanja v svetovnem uličnem gledališču. Zaradi svojega značaja in tudi programske naravnanosti festival poudarja tudi ustvarjalnost sicer mogoče manj odmevnega vzhoda, tako evropskega kot tudi svetovnega. Letos bodo na Ani Desetnici prvič predstavili ustvarjalce iz Bolgarije, Kirgistana in Indije. Poleg njih pa še izbor predstav iz Francije, Nemčije, Italije, Argentine in Nizozemske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.