Umrl igralec Abe Vigoda

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V 95. letu starosti je umrl Abe Vigoda, znan po svoji vlogi mafijskega poročnika Sal Tessia v filmu Boter.
Oglej si celoten članek

Abe Vigoda, ki je igral detektiva Phil Fisha v televizijski nadaljevanki 'Barney Miller' in ki ga svetovna javnost pozna po vlogi mafijskega poročnika v filmih Boter (1972, 1974), je v torek umrl v 95. letu starosti.

Osvojil vlogo mafijskega poročnika ... 

Vigoda je po poročanju tujega spletnega medija CNN preminil v New Jerseyu, v domu svoje hčere Carol. CNN poroča, da veliki igralec pred snemanjem Botra ni razmišljal o mafijskih vlogah, bil je Žid, ne Italijan. A sloviti režiser Francis Ford Coppola ga je videl kot mafijca in Vigoda je tako osvojil vlogo mafijskega poročnika Tessia v filmu Boter, ki je nastal leta 1972, in se z nadaljevanjem vrnil leta 1974. 

Vigoda je za CNN leta 2008 razkril, da je na snemanju Botra resnično užival, in da se mu je pri tem prisotnost dejanske mafijske družine zdela izjemno fascinantna. "Budno so me opazovali, kot bi želeli reči: 'Iz katere družine prihaja?'," je za omenjeni medij pojasnil igralec.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.