Magazin > VIP
55 ogledov

Umrl igralec Abe Vigoda

Abe Vigoda Žurnal24 main
V 95. letu starosti je umrl Abe Vigoda, znan po svoji vlogi mafijskega poročnika Sal Tessia v filmu Boter.

Abe Vigoda, ki je igral detektiva Phil Fisha v televizijski nadaljevanki 'Barney Miller' in ki ga svetovna javnost pozna po vlogi mafijskega poročnika v filmih Boter (1972, 1974), je v torek umrl v 95. letu starosti.

Osvojil vlogo mafijskega poročnika ... 

Vigoda je po poročanju tujega spletnega medija CNN preminil v New Jerseyu, v domu svoje hčere Carol. CNN poroča, da veliki igralec pred snemanjem Botra ni razmišljal o mafijskih vlogah, bil je Žid, ne Italijan. A sloviti režiser Francis Ford Coppola ga je videl kot mafijca in Vigoda je tako osvojil vlogo mafijskega poročnika Tessia v filmu Boter, ki je nastal leta 1972, in se z nadaljevanjem vrnil leta 1974. 

Vigoda je za CNN leta 2008 razkril, da je na snemanju Botra resnično užival, in da se mu je pri tem prisotnost dejanske mafijske družine zdela izjemno fascinantna. "Budno so me opazovali, kot bi želeli reči: 'Iz katere družine prihaja?'," je za omenjeni medij pojasnil igralec.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.