Umrl igralec serije The Cosby Show

Foto: Profimedia
Poslovil se je v petek.
Oglej si celoten članek

V petek je umrl igralec Earle Hyman (na zgornji fotografiji skrajno desno), najbolj znan po serije Huxtableovi, v kateri je igral Philovega očeta. Dočakal je 91 let.

 

Hyman je bil tudi priznan gledališki igralec. Igral je na Broadwayu in tudi po svetu, za vlogo v igri The Lady From Dubuque je dobil nagrado tony. Ljubitelji risank pa si bodo najbolj zapomnili njegov glas. Panthru iz animirane nadaljevanke ThunderCats je v osemdesetih letih za kar 125 delov posodil svoj glas. Za vlogo v nadaljevanki Happy Anniversary pa je bil nominiran za emmyja.

Hyman je bil velik ljubitelj Henrika Ibsena. Leta 1957 je šel na počitnice na Norveško in se zaljubil v državo. Tam si je kupil posestvo na podeželju in se naučil jezika. "Zvezda v pravem pomenu besede sem le na Norveškem. Tukaj pridejo gledat mene in upajo, da je igra solidna. Sem edini tujec in edini temnopolt igralec, ki lahko nastopa v obeh norveških jezikih,“ je pred časom povedal zvezdnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.