Umrl je legendarni pevec Aki Rahimovski

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Umrl je Aki Rahimovski, legendarni vokal skupine Parni valjak. Star je bil 66 let.
Oglej si celoten članek

Novico o smrti so objavili na uradni Facebook strani skupine Parni valjak.

"Dragi prijatelji, z nepopisno žalostjo v srcu vas obveščamo, da je danes, 22. januarja 2022, Aki Rahimovski za vedno zaspal," piše v sporočilu.

Svoj prvi studijski album z naslovom "Dođite na show!" je skupina izdala že leta 1976, skupaj z albumi, ki so sledili, pa se je njihova prodaja štela v milijonih izvodov.

Foto: Žurnal24 Skupina Parni valjak bo nastopila v Hali Tivoli 28. marca ob 20. uri. Vstopnice

Kot najstnik je bil član več ansamblov, leta 1975 pa je skupaj s kitaristom in skladateljem Huseinom Hasanefendićem - Husom, Jurico Pađenom ter v sodelovanju z vodjo Vladimirjem Mihaljekom Miho ustanovil Parni valjak, eno najbolj znanih hrvaških glasbenih skupin. V prvi zasedbi sta bila tudi bobnar Srećko Antonioli in kitarist Zlatko Miksić - Fuma. V svoji več kot 30-letni karieri je Parni valjak izdal 16 studijskih albumov, 14 singlov, pet albumov v živo, štiri kompilacije in dva koncertna DVD-ja.

Pred koncertom v Ljubljani leta 2011 je dal Rahomovski intervju za zurnal24.si 

Po neuradnih informacijah spletne strani Index.hr naj bi Rahimovskemu danes zjutraj postalo slabo in je umrl v Novem mestu. Rahimovski je bil rojen 5. junija 1955 v Nišu, a se je z družino kmalu preseli v Split. 

Pred štirimi leti je Rahimovski utrpel blažjo možgansko kap, po kateri je skupina za nekaj časa odpovedala vse koncerte. A glasbenik je okreval in nadaljeval z nastopi. Parni valjak je v prihajajočem obdobju načrtoval deset koncertov, mini turneja pa naj bi se začela februarja.

O zasebnem življenju Akija Rahimovskega je bilo na splošno znanega zelo malo. Poročen je bil dvakrat, iz prvega zakona pa ima sina Kristijana, ki je prav tako znan glasbenik. Drugi zakon z Ingrid je trajal štirideset let, v tem času pa se jima je rodila hčerka Dina.

 Zadnja leta je skupaj z Ženo Barbaro Vesel živel v Sloveniji, kjer je pred dvema letoma postal oče deklici.

Leta 2014 je umrl nekdanji kitarist legendarne skupine Parni valjak Rastko Milošev - Ras.

xxx

"Za malo nježnosti
na sve ću pristat
iza malo nježnosti
da mogu zaspati"" je besedilo , s katerimi se je uradna Facebook stran Parnega valjka poslovila od legendarnega pevca.

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.