Magazin > VIP
19786 ogledov

Umrl je legendarni pevec Aki Rahimovski

Aki Rahimovski Žurnal24
Umrl je Aki Rahimovski, legendarni vokal skupine Parni valjak. Star je bil 66 let.

Novico o smrti so objavili na uradni Facebook strani skupine Parni valjak.

"Dragi prijatelji, z nepopisno žalostjo v srcu vas obveščamo, da je danes, 22. januarja 2022, Aki Rahimovski za vedno zaspal," piše v sporočilu.

Svoj prvi studijski album z naslovom "Dođite na show!" je skupina izdala že leta 1976, skupaj z albumi, ki so sledili, pa se je njihova prodaja štela v milijonih izvodov.

Skupina Parni valjak bo nastopila v Hali Tivoli 28. marca ob 20. uri. Vstopnice  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kot najstnik je bil član več ansamblov, leta 1975 pa je skupaj s kitaristom in skladateljem Huseinom Hasanefendićem - Husom, Jurico Pađenom ter v sodelovanju z vodjo Vladimirjem Mihaljekom Miho ustanovil Parni valjak, eno najbolj znanih hrvaških glasbenih skupin. V prvi zasedbi sta bila tudi bobnar Srećko Antonioli in kitarist Zlatko Miksić - Fuma. V svoji več kot 30-letni karieri je Parni valjak izdal 16 studijskih albumov, 14 singlov, pet albumov v živo, štiri kompilacije in dva koncertna DVD-ja.

Pred koncertom v Ljubljani leta 2011 je dal Rahomovski intervju za zurnal24.si 

Po neuradnih informacijah spletne strani Index.hr naj bi Rahimovskemu danes zjutraj postalo slabo in je umrl v Novem mestu. Rahimovski je bil rojen 5. junija 1955 v Nišu, a se je z družino kmalu preseli v Split. 

Pred štirimi leti je Rahimovski utrpel blažjo možgansko kap, po kateri je skupina za nekaj časa odpovedala vse koncerte. A glasbenik je okreval in nadaljeval z nastopi. Parni valjak je v prihajajočem obdobju načrtoval deset koncertov, mini turneja pa naj bi se začela februarja.

O zasebnem življenju Akija Rahimovskega je bilo na splošno znanega zelo malo. Poročen je bil dvakrat, iz prvega zakona pa ima sina Kristijana, ki je prav tako znan glasbenik. Drugi zakon z Ingrid je trajal štirideset let, v tem času pa se jima je rodila hčerka Dina.

 Zadnja leta je skupaj z Ženo Barbaro Vesel živel v Sloveniji, kjer je pred dvema letoma postal oče deklici.

Leta 2014 je umrl nekdanji kitarist legendarne skupine Parni valjak Rastko Milošev - Ras.

"Za malo nježnosti
na sve ću pristat
iza malo nježnosti
da mogu zaspati"" je besedilo , s katerimi se je uradna Facebook stran Parnega valjka poslovila od legendarnega pevca.