Umrl legendarni igralec John Hurt

Foto: Profimedia john hurt Foto: Profimedia john hurt Foto: Profimedia john hurt Foto: Profimedia john hurt
V 78. letu starosti je umrl britanski igralec John Hurt, dvakratni nominiranec za oskarja, dobitnik zlatega globusa in štirih baft.
Oglej si celoten članek

Foto: Reuters John Hurt Žalostno novico je potrdil njegov agent, ni pa razkril vzroka smrti. Zvezdnik se je v zadnji letih boril z rakom in tudi črevesnimi težavami.

Leta 2015 je Hurt sicer povedal, da je raka premagal. "Ne morem trditi, da me smrt skrbi, nemogoče pa je, da dosežeš takšno starost, kot sem jo jaz, in o tem ne bi vsaj malo razmišljal,“ je tistega leta povedal v nekem intervjuju.

Igralec, ki se lahko pohvali z več kot 60-letno kariero, je za seboj pustil ženo in dva sinova.

Hurt je zaslovel leta 1966 z vlogo v filmu A Man For All Seasons. Med njegovimi bolj znanimi filmi so tudi The Elephant Man, Osmi potnik (1979), Claudius, nastopil pa je tudi v filmih o Harryju Potterju.

Od igralca se je po družbenih medijih poslovilo tud veliko zvezdnikov. StephenFry je zapisal: "Oh, ne. Kakšne strašne novice. Izgubili smo Johna Hurta, ki je bil odličen na odru, na malih ekranih in tudi na velikih. Krasen človek in prijatelj.“ Chris Evans je pohvalil Hurtov talent in dodal, da je bil tudi neverjeten človek in da ga bomo pogrešali. Režiser MelBrooks pa je napisal, da je bil igralčev talent "veličasten". "Zelo sem žalosten, da je umrl John Hurt. Bilo mi je v čast, da sem lahko videl, kako delate, gospod,“ pa je napisal Elijah Wood.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.