Umrl še en igralec iz filmov o Harryju Potterju

Foto: Arhiv Koloseja
Foto: Arhiv Koloseja
Star je bil 72 let.
Oglej si celoten članek

Umrl je škotski igralec Robbie Coltrane, ki je upodobil Hagrida v filmih o čarovniškem vajencu Harryju Potterju. Star je bil 72 let. Coltrane je med drugim igral tudi v detektivski televizijski seriji Cracker.

"Robbieja si bomo v prihodnjih desetletjih verjetno najbolj zapomnili kot Hagrida (...) vloga, ki je prinesla veselje tako otrokom kot odraslim, in je več kot 20 let vsak teden prinesla številna pisma oboževalcev," je po poročanju britanskega BBC dejala njegova agentka Belinda Wright.

Foto: Arhiv Koloseja Harry Potter Wright, ki je bila agentka igralca štiri desetletja, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še povedala, da je Coltrane umrl danes. Hkrati se je zahvalila zdravniškemu osebju v bolnišnici v škotskem kraju Larbert za njihovo "skrb in tenkočutnost".

V izjavi je dodala, da je bil "Robbie edinstven talent, ki si je z Michaelom Gambonom delil Guinnessov rekord za tri zaporedne nagrade bafta za najboljšega igralca za upodobitev Fitza v seriji Cracker.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.