Magazin
7098 ogledov

Umrl še en igralec iz filmov o Harryju Potterju

Harry Potter Arhiv Koloseja
Star je bil 72 let.

Umrl je škotski igralec Robbie Coltrane, ki je upodobil Hagrida v filmih o čarovniškem vajencu Harryju Potterju. Star je bil 72 let. Coltrane je med drugim igral tudi v detektivski televizijski seriji Cracker.

"Robbieja si bomo v prihodnjih desetletjih verjetno najbolj zapomnili kot Hagrida (...) vloga, ki je prinesla veselje tako otrokom kot odraslim, in je več kot 20 let vsak teden prinesla številna pisma oboževalcev," je po poročanju britanskega BBC dejala njegova agentka Belinda Wright.

Harry Potter | Avtor: Arhiv Koloseja Arhiv Koloseja
Wright, ki je bila agentka igralca štiri desetletja, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še povedala, da je Coltrane umrl danes. Hkrati se je zahvalila zdravniškemu osebju v bolnišnici v škotskem kraju Larbert za njihovo "skrb in tenkočutnost".

V izjavi je dodala, da je bil "Robbie edinstven talent, ki si je z Michaelom Gambonom delil Guinnessov rekord za tri zaporedne nagrade bafta za najboljšega igralca za upodobitev Fitza v seriji Cracker.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.