Umrl zvezdnik serije Igra prestolov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Umrl Peter Vaughan, zvezda Igre prestolov in serije Porridge.
Oglej si celoten članek

V starosti 93 let je umrl britanski igralec Peter Vaughan, ki je bil v zadnjih letih verjetno najbolj prepoznaven po vlogi slepega grajskega mojstra Nočne straže Aemona v eni najbolj gledanih TV-serij Igra prestolov.

 

 

Igrati je začel v 50-ih letih prejšnjega stoletja in je v več kot 75 let dolgi karieri nastopal ob vrsti zvenečih imen, med drugim ob Anthonyju Hopkinsu, Franku Sinatri in Ronnieju Barkerju. Čeprav se je pojavil le v treh epizodah, si ga bo britansko občinstvo verjetno najbolj zapomnilo po vlogi Harryja Grouta v legendarni humoristični seriji Porridge. Leta 1967 je s Frankom Sinatro nastopil v vohunskem trilerju The Naked Runner.

V seriji Citizen Smith je upodabljal avtoritativnega očeta. Nominacijo za bafto mu je prinesla vloga dementnega očeta Christopherja Ecclestona v TV-drami Our Friends in the North. V filmu Ostanki dneva (The Remains of the Day) smo ga ob Hopkinsu in Emmi Thompson videli v vlogi ostarelega butlerja Williama Stevensa.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.