Magazin > VIP
123 ogledov

Umrl zvezdnik serije Igra prestolov

igra prestolov Profimedias
Umrl Peter Vaughan, zvezda Igre prestolov in serije Porridge.

V starosti 93 let je umrl britanski igralec Peter Vaughan, ki je bil v zadnjih letih verjetno najbolj prepoznaven po vlogi slepega grajskega mojstra Nočne straže Aemona v eni najbolj gledanih TV-serij Igra prestolov.

 

 

Igrati je začel v 50-ih letih prejšnjega stoletja in je v več kot 75 let dolgi karieri nastopal ob vrsti zvenečih imen, med drugim ob Anthonyju Hopkinsu, Franku Sinatri in Ronnieju Barkerju. Čeprav se je pojavil le v treh epizodah, si ga bo britansko občinstvo verjetno najbolj zapomnilo po vlogi Harryja Grouta v legendarni humoristični seriji Porridge. Leta 1967 je s Frankom Sinatro nastopil v vohunskem trilerju The Naked Runner.

V seriji Citizen Smith je upodabljal avtoritativnega očeta. Nominacijo za bafto mu je prinesla vloga dementnega očeta Christopherja Ecclestona v TV-drami Our Friends in the North. V filmu Ostanki dneva (The Remains of the Day) smo ga ob Hopkinsu in Emmi Thompson videli v vlogi ostarelega butlerja Williama Stevensa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.