Umrla je Lauren Bacall

Foto: Žurnal24 Lauren Bacall Foto: Profimedia Humphrey Bogart Lauren Bacall Foto: EPA Lauren Bacall rada pozira s štirinožnim prijateljem.
Na svojem domu je v 90. letu starosti zaradi kapi umrla ameriška filmska igralka Lauren Bacall.
Oglej si celoten članek

Lauren Bacall je zaslovela v 40. letih prejšnjega stoletja, ko je v svoji prvi filmski vlogi nastopila s Humphreyjem Bogartom v filmu Imeti in ne imeti. Z Bogartom sta se poročila in kasneje skupaj igrala v še treh filmih. Veljala sta za enega najbolj slavnih hollywoodskih parov.

V zakonu z igralcem, ki je umrl leta 1957, dvanajst let po poroki, sta se ji rodila dva otroka. Igralka se je kasneje poročila z igralcem Jasonom Robardsom, s katerim sta se po osmih letih zakona ločila. V zakonu se jima je rodil sin. 

Bacallova je po ločitvi od Robardsa začela sprejemati vloge na gledaliških odrih. Leta 1970 je dobila tonyja za najboljšo igralko za vlogo v predstavi Applause. V svoji karieri je tako prejela dva tonyja, častnega oskarja in požela več nominacij za različne stanovnske nagrade, med drugim tudi za oskarja za stransko žensko vlogo. V svoji karieri se ja na platnu in odrih pojavila ob boku igralcev kot so Kirk Douglas, Gary Cooper, Marilyn Monroe, Gregory Peck in John Wayne.  

V intervjuju za Vanity Fair leta 2011 je dejala: "Moji sinovi mi pravijo, 'Ali veš, da si zadnja? Zadnja, ki je bila priča zlati dobi?'" "Mladi, tudi v Hollywoodu, me sprašujejo, če sem bila res poročena s Humphreyjem Bogartom. Odgovarjam jim, da mislim, da res," je o vprašanju, ki jo je zasledovalo celotno življenje povedala in dodala, da ne živi v preteklosti, a da je ne more ignorirati. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.