Magazin > VIP
129 ogledov

Umrla je Lauren Bacall

Lauren Bacall rada pozira s štirinožnim prijateljem.
1/3
EPA
Na svojem domu je v 90. letu starosti zaradi kapi umrla ameriška filmska igralka Lauren Bacall.

Lauren Bacall je zaslovela v 40. letih prejšnjega stoletja, ko je v svoji prvi filmski vlogi nastopila s Humphreyjem Bogartom v filmu Imeti in ne imeti. Z Bogartom sta se poročila in kasneje skupaj igrala v še treh filmih. Veljala sta za enega najbolj slavnih hollywoodskih parov.

V zakonu z igralcem, ki je umrl leta 1957, dvanajst let po poroki, sta se ji rodila dva otroka. Igralka se je kasneje poročila z igralcem Jasonom Robardsom, s katerim sta se po osmih letih zakona ločila. V zakonu se jima je rodil sin. 

Bacallova je po ločitvi od Robardsa začela sprejemati vloge na gledaliških odrih. Leta 1970 je dobila tonyja za najboljšo igralko za vlogo v predstavi Applause. V svoji karieri je tako prejela dva tonyja, častnega oskarja in požela več nominacij za različne stanovnske nagrade, med drugim tudi za oskarja za stransko žensko vlogo. V svoji karieri se ja na platnu in odrih pojavila ob boku igralcev kot so Kirk Douglas, Gary Cooper, Marilyn Monroe, Gregory Peck in John Wayne.  

V intervjuju za Vanity Fair leta 2011 je dejala: "Moji sinovi mi pravijo, 'Ali veš, da si zadnja? Zadnja, ki je bila priča zlati dobi?'" "Mladi, tudi v Hollywoodu, me sprašujejo, če sem bila res poročena s Humphreyjem Bogartom. Odgovarjam jim, da mislim, da res," je o vprašanju, ki jo je zasledovalo celotno življenje povedala in dodala, da ne živi v preteklosti, a da je ne more ignorirati. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.