Umrla je zvezda Titanika

Foto: Žurnal24 Gloria Stuart
Gloria Stuart, ki je zaslovela z vlogo ostarele Rose v Cameronovem Titaniku, je pretekli konec tedna umrla. Štela je okroglih 100 let.
Oglej si celoten članek

Gloria, ki je vrhunec svoje sedemdesetletne igralske kariere dosegla z vlogo v filmu Titanik, je v nedeljo umrla na svojem domu v Los Angelesu. V grob jo je položil pljučni rak, za katerim je bolehala že vrsto let.

 

Pokojna igralka je filmsko kariero začela graditi v tridesetih letih prejšnjega stoletja, svetovno slavo pa je doživela šele leta 1998, ko je zaigrala v filmu Titanik režiserja Jamesa Camerona. Takrat 87-letna Gloria si je z uprizoritvijo ostarele Rose prislužila celo nominacijo za oskarja, hkrati pa je postala najstarejša igralka v zgodovini, ki je bila nominirana za zlati kipec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.