Ura nočnega bujenja razkriva vaše psihične in fizične težave

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Zbujanje ponoči je neposredno povezano s psihičnim in fizičnim stanjem, v katerem se človek trenutno nahaja. Kitajska medicina predvideva, da čas nočnega bujenja nakazuje na to, na katerem delu telesa imate energetske blokade.
Oglej si celoten članek

Med 21.00 in 23.00

V tem delu dneva se uravnoveša endokrini sistem, odgovoren za hormone in metabolizem. Če imate težave s spanjem v tem delu noči, vas morda mučijo dogodki, ki ste jih doživeli tistega dne ali pa vas skrbi tisto, kar vas čaka naslednji dan. To lahko preprečite tako, da odidete bolj zgodaj v posteljo in poskrbite, da ne večerjate prepozno oziroma tik pred spanjem.

Med 23.00 in 1.00

Prebujanje v tem delu noči kaže na to, da vas nekaj skrbi. Morda je to nekaj kar ste rekli ali naredili oziroma nekaj česar morda niste storili, pa mislite, da bi mogli. To je čas, ko se energija jin spremeni v jang. V kitajski medicini jin predstavlja ženski vidik (negativno, temno, nežno …), jang pa moški (pozitivnost, svetlost, trdnost …). V tem delu noči pa je aktiven tudi žolčnik, ki razgrajuje maščobo v telesu, tako se v tem delu noči lahko prebujate tudi zato, ker čez dan zaužijete preveč nezdravih maščob. 

Med 1.00 in 3.00

Če se prebujate v teh nočnih urah, ste najverjetneje polni jeze in razočaranja ter negativne energije, ki se nabira čez dan in se odraža na spanju. Morate se naučiti sprostiti, saj drugače zelo škodujete procesom, ki potekajo v vašem telesu. Ta nočni počitek je zelo pomemben za telo, saj so takrat na delu jetra, ki razstrupljajo in pomlajujejo, skrbijo za prebavo in prispevajo k ustvarjanju nove krvi. 

Med 3.00 in 5.00

Razlog za bujenje v tem delu noči sta žalost in bolečina, če gledamo iz duhovnega vidika življenja. Čisto praktično pa je možno, da vas med spanjem zebe in da procesi v telesu ne morejo nemoteno potekati. Prav tako so alarm lahko pljuča in nezadosten vnos kisika v telo.

Med 5.00 in 7.00

V tem času je aktivno debelo črevo in toksini, ki se ponoči razgradijo in počasi zapustijo telo. Prebujanje v tem delu noči je lahko znak, da se prehranjujete nezdravo in da je vaše telo polno različnih škodljivih snovi. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:52 25. Marec 2018.

    Fetihova,tebi vec ni pomoci.Shizofrenija na visku,med drugimi psihozami. Preveri,kolikokrat je bila ta sala ze objavljena.Kaksen urednik mora to bit,da lahko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.