Magazin > Lepota & telo
5836 ogledov

Ura nočnega bujenja razkriva vaše psihične in fizične težave

spanje, zbujanje, spanec Profimedias
Zbujanje ponoči je neposredno povezano s psihičnim in fizičnim stanjem, v katerem se človek trenutno nahaja. Kitajska medicina predvideva, da čas nočnega bujenja nakazuje na to, na katerem delu telesa imate energetske blokade.

Med 21.00 in 23.00

V tem delu dneva se uravnoveša endokrini sistem, odgovoren za hormone in metabolizem. Če imate težave s spanjem v tem delu noči, vas morda mučijo dogodki, ki ste jih doživeli tistega dne ali pa vas skrbi tisto, kar vas čaka naslednji dan. To lahko preprečite tako, da odidete bolj zgodaj v posteljo in poskrbite, da ne večerjate prepozno oziroma tik pred spanjem.

Med 23.00 in 1.00

Prebujanje v tem delu noči kaže na to, da vas nekaj skrbi. Morda je to nekaj kar ste rekli ali naredili oziroma nekaj česar morda niste storili, pa mislite, da bi mogli. To je čas, ko se energija jin spremeni v jang. V kitajski medicini jin predstavlja ženski vidik (negativno, temno, nežno …), jang pa moški (pozitivnost, svetlost, trdnost …). V tem delu noči pa je aktiven tudi žolčnik, ki razgrajuje maščobo v telesu, tako se v tem delu noči lahko prebujate tudi zato, ker čez dan zaužijete preveč nezdravih maščob. 

Med 1.00 in 3.00

Če se prebujate v teh nočnih urah, ste najverjetneje polni jeze in razočaranja ter negativne energije, ki se nabira čez dan in se odraža na spanju. Morate se naučiti sprostiti, saj drugače zelo škodujete procesom, ki potekajo v vašem telesu. Ta nočni počitek je zelo pomemben za telo, saj so takrat na delu jetra, ki razstrupljajo in pomlajujejo, skrbijo za prebavo in prispevajo k ustvarjanju nove krvi. 

Med 3.00 in 5.00

Razlog za bujenje v tem delu noči sta žalost in bolečina, če gledamo iz duhovnega vidika življenja. Čisto praktično pa je možno, da vas med spanjem zebe in da procesi v telesu ne morejo nemoteno potekati. Prav tako so alarm lahko pljuča in nezadosten vnos kisika v telo.

Med 5.00 in 7.00

V tem času je aktivno debelo črevo in toksini, ki se ponoči razgradijo in počasi zapustijo telo. Prebujanje v tem delu noči je lahko znak, da se prehranjujete nezdravo in da je vaše telo polno različnih škodljivih snovi. 

Komentarjev 1
  • Lovebites 07:52 25.marec 2018.

    Fetihova,tebi vec ni pomoci.Shizofrenija na visku,med drugimi psihozami. Preveri,kolikokrat je bila ta sala ze objavljena.Kaksen urednik mora to bit,da lahko odobrava tak kretenizem in ubostvo na umu.Zenska je vec kot ocitno retardirana.Zurnalovci,zacnite brat komentarje,da dobite feedback.Zenska je zblojena.

Sorodne novice