Zdravje
16847 ogledov

"Otroci naj delijo posteljo z materjo do tretjega leta"

Otrok
Pediater je prepričan, da je spanje dojenčkov in malčkov z materjo zelo koristno.

Pediater Nils Bergman iz univerze v Cape Townu v Južni Afriki je prepričan, da bi morali novorojenčki nekaj tednov po rojstvu spati ob materinem prsnem košu.

Nato pa bi morali spati z materjo vsaj do tretjega leta starosti, piše The Telegraph. To otroku po njegovem mnenju pomaga kasneje v življenju pri povezovanju in boljšem obnašanju.

Stres in nočno zbujanje

Njegov nasvet ima temelje tudi v razsikavi, ki so jo izvedli na 16 dojenčkih. Dojenčkom so preverjali srčni utrip in ugotovili, da so imeli dojenčki, ki so spali sami, trikrat večjo verjetnost za stres.

Ugotovili so tudi, da se dojenčki, ki spijo ob materi, redkeje zbujajo ponoči.

Ostali strokovnjaki sicer opozarjajo, da lahko spanje dojenčkov z materjo poveča možnost zadušitve. Pediater se s tem ne strinja, možnosti za zadušitev v postelji po njegovih navedbah povečajo cigarete, alkohol, veliki vzglavniki in nevarne igrače.

Komentarjev 3
 • Marija Eržen 19:08 10.december 2017.

  S tem mnenjem se popolnoma strinjam. V času mojega aktivnega starševstva ( pred petdesetimi leti), so zelo odločno svetovali, ne samo to, da mora dojenček spati v lastni postelji, pač pa tudi , da naj ima svojo sobo. Pa tudi, ...prikaži več da je treba dojenčka hraniti redno na tri ura ponoči od šestega tedna dalje pa ne več. Če bo jokal se ga pusti, kmalu se bo navadil na red in bo mir. Sicer se bo otrok razvadil, kar mu bo škodovalo vse življenju. Danes vem. da je bilo to zelo narobe !!!

 • schtayerz 16:47 10.december 2017.

  In navaja se ENEGA pediatra, ne ostalih nekaj sto!!! In seveda se bo zdaj množica mamic, ki zapostavlja svoje moške, da so lahko otroci prisesani do 30.leta, naslonila na mnenje tega ENEGA! Jaooo...

 • Avatar skeptik
  skeptik 16:35 10.december 2017.

  Ta pediater še vedno ni prerezal svoje popkovine.... Ali pa nima otrok in je še en nadobudni teoretik

Sorodne novice