Uspeh je zapisan v genih

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nekateri ljudje so preprosto rojeni za uspeh, tako vsaj trdijo znanstveniki z Univerze v Edinburgu.
Oglej si celoten članek

Znanstveniki verjamejo, da se uspešni ljudje že rodijo uspešni, dokaze za to pa nosijo izsledki raziskave, ki pravijo, da so odločnost, samonadzor, družabnost in naravnanost k ciljem zapisani v genih. Vse lastnosti, ki so potrebne za uspeh, naj bi bile torej zapisane v DNK, v manjši obliki pa se jih lahko tudi priučimo.

V raziskavo vključeni dvojčki

V študiji je sodelovalo 800 parov dvojčkov, znanstveniki pa so poskušali ugotoviti, kakšen odnos do življenja imajo sodelujoči ne glede na njihovo naravo in vedenje. Nekateri dvojčki so bili enojajčni, drugi pa dvojajčni. Prva skupina dvojčkov ima enak genetski zapis, druga pa ne. Kljub temu, da so bili enojajčni dvojčki različnih značajev, so imeli podobne lastnosti. Izsledki so pokazali, da ima genetika velik vpliv na samonadzor, vpliva pa tudi na odločnost in delavnost ne glede na naravo in vedenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.