Ustvarjalko Prijateljev še danes napadajo glede izbora igralcev

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
"Če bi vedela, kar vem danes, bi naredila drugače," pravi "mama" kultne serije Prijatelji.
Oglej si celoten članek

Prijatelji so ena od najbolj priljubljenih in najbolj gledanih serij na svetu, ki pa jo v zadnjem obdobju močno kritizirajo, predvsem zaradi glavne igralske zasedbe, ki je izključno bela. Serija na Netflixu je dobila novo generacijo oboževalcev, ki pa so izrazili nezadovoljstvo nad tem, kako so v seriji prikazali ženske in  LGBT osebe, opozorili pa so tudi na izostanek rasne raznolikosti. 

Glavni igralci so namreč izključno belci, medtem ko so se temnopolti v seriji pojavili le redko in v stranskih vlogah. David Schwimmer je v januarju sicer razkril, da je ustvarjalce serije takrat pocukal, da bi zaposlili več nebelcev, Lisa Kudrow pa je povedala, da serija nikoli ne bi imela šest belih glavnih igralcev, če bi jo ustvarjali leta 2020. 

Po smrti Georga Floyda in v duhu protestov, ki jih je ta tragedija sprožila, je ustvarjalka serije Marta Kauffman priznala svojo napako in povedala, da ji ni uspelo narediti dovolj, da bi doprinesla k raznolikosti. "Želela bi vedeti, kar vem danes. Sprejela bi drugačne odločitve," je povedala. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.