Magazin > Film & Glasba & TV
1709 ogledov

Ustvarjalko Prijateljev še danes napadajo glede izbora igralcev

Prijatelji Profimedias
"Če bi vedela, kar vem danes, bi naredila drugače," pravi "mama" kultne serije Prijatelji.

Prijatelji so ena od najbolj priljubljenih in najbolj gledanih serij na svetu, ki pa jo v zadnjem obdobju močno kritizirajo, predvsem zaradi glavne igralske zasedbe, ki je izključno bela. Serija na Netflixu je dobila novo generacijo oboževalcev, ki pa so izrazili nezadovoljstvo nad tem, kako so v seriji prikazali ženske in  LGBT osebe, opozorili pa so tudi na izostanek rasne raznolikosti. 

Glavni igralci so namreč izključno belci, medtem ko so se temnopolti v seriji pojavili le redko in v stranskih vlogah. David Schwimmer je v januarju sicer razkril, da je ustvarjalce serije takrat pocukal, da bi zaposlili več nebelcev, Lisa Kudrow pa je povedala, da serija nikoli ne bi imela šest belih glavnih igralcev, če bi jo ustvarjali leta 2020. 

Po smrti Georga Floyda in v duhu protestov, ki jih je ta tragedija sprožila, je ustvarjalka serije Marta Kauffman priznala svojo napako in povedala, da ji ni uspelo narediti dovolj, da bi doprinesla k raznolikosti. "Želela bi vedeti, kar vem danes. Sprejela bi drugačne odločitve," je povedala. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice