Šport > Nogomet
2285 ogledov

Rasisti izzvali neverjetne scene, njihova tarča jim sporoča: "Je**te se!

Moussa Marega Epa
V nedeljo zvečer se je zgodil incident, ki zelo odmeva v športnem svetu.

Favorizirani Porto je v 21. kolu portugalske Primeire Lige gostoval v Guimarãesu pri tamkajšnji Vitórii. Gostje so srečanje dobili (1:2) in se vodilni Benfici približali le na točko zaostanka, a igro je zasenčil skrb vzbujajoč dogodek.

Ob izidu 1:1 v 60. minuti je napadalec Porta Moussa Marega zabil gol, ki je, kot se je pokazalo kasneje, odločil zmagovalca. Marega, nekdanji igralec Vitórie, je bil med tekmo deležen gnusnega žaljenja s strani domačih navijačev. Ob skoraj vsakem njegovem stiku z žogo je bilo moč slišati oponašanje opic, v njegovi smeri so letele številne žaljivke.

Ko je Marega zabil gol, je, razumljivo povsem razdražen zaradi žaljenja, z gesto pokazal na svojo barvo kože. To je glavni sodnik ocenil kot provokacijo in mu pokazal rumeni karton.

Zinedine Zidane Video Šport Dvojni udarec: Real zapravil točki, Zidane dobesedno dobil po zobeh!

Po tem je vse skupaj postalo še bolj neznosno. Rasistično skandiranje je preseglo vse meje in Maregi je "počil film". Protestno je odkorakal z zelenice, medtem ko so ga skušali njegovi soigralci in tekmeci zaustaviti.

Marega, sicer v Franciji rojeni Malijec, je ob odhodu zabrusil še nekaj ostrih besed v smeri tribun. Trener Sérgio Conceição ni imel izbire in je namesto njega na igrišče poslal drugega igralca.

Po tekmi se 28-letni Marega ni pomiril, kar mu seveda ne gre zameriti. Na družbenih omrežjih je rasistom in sodniku poslal jasno sporočilo.

"Rad bi sporočil idiotom, ki so prišli na stadion kričat rasistične žaljivke: Jebite se! Pa hvala sodniku, ki me ni zaščitil in mi je dal karton, ker sem branil svojo raso," je zapisal jezni Marega in dodal še dva pomenljiva znaka.

Incident ni ostal neopažen niti v drugih evropskih državah, vsi po vrsti pa so že obsodili ravnanje domačih pristašev.

Moussa Marega | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Preprostež 20:55 17.februar 2020.

    Primitiven šport za primitivce, pač.

Sorodne novice