Šport > Nogomet
730 ogledov

Branilec evropskega naslova s težavami v Domžalah

Uefa Youth League NK Domžale-FC Porto
1/25
Saša Despot
Mladi nogometaši Domžal so se do zadnjih 15 minut dobro upirali favoriziranim gostom.

Upom Domžal na povratni tekmi drugega kroga UEFA Mladinske lige prvakov ni uspelo presenetiti Porta. Aktualni zmagovalec tekmovanja je bil ob Kamniški Bistrici, kjer se je zbralo več kot dva tisoč gledalcev, med njimi je bil na primer tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahović, boljši s 3:0. 

Povratno srečanje, prvi dvoboj v Portu se je končal z 2:2, se ni pričelo po željah Domžalčanov. Ti so se v zaostanku znašli že v šesti minuti. Portugalci so krenili v hiter protinapad in zadeli iz prve priložnosti. Afonso Sousa je s 25 metrov neubranljivo udaril v desni kot Klemna Mihelaka. Sousa je poskušal tudi v 15. minuti, ko ga je s predložkom iskal Fabio Vieira, a je strelec prvega zadetka meril za las mimo desne vratnice.

Liga prvakov Šport Mladi Domžalčani v 98. minuti šokirali evropske prvake

Tri minute zatem je z razdalje sprožil Mark Čeh, vendar portugalski vratar Francisco Meixedo ni imel težav z njegovim poskusom. Se je pa čuvaj portugalske mreže izkazal v 26. minuti, ko je z odlično obrambo preprečil izenačenje. Benjamin Markuš je udaril s 25 metrov, Meixeido pa je strel pod prečnik odbil v kot, po katerem so si Domžalčani izborili še prosti strel s 25 metrov. Tamar Svetlin je meril malce mimo vrat. Zadnja priložnost prvega polčasa je pripadla gostom, v 41. minuti je bil z novim poskusom od daleč nevaren Vieira.

Uefa Youth League NK Domžale-FC Porto | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Porto je bolje krenil tudi v nadaljevanje tekme, Vieira je v osmi minuti drugega polčasa ukradel žogo na polovici igrišča, po njegovi podaji pa je streljal Sousa, a je Mihelak žogo izbil v kot. Ta se je štiri minute kasneje izkazal še z obrambopo prostem strelu Vieire. Po dobri uri igre so zapretili tudi Domžalčani, po podaji Tiana Panetlića je z leve strani streljal Dario Kolobarić, vendar zadel zgolj zunanji del mreže.

V 66. minuti je bilo vnovič nevarno pred vrati Domžal, Mihelak pa je z novim odličnim posredovanjem preprečil veselje Duatreju Moreiri. Domači so tako ostajali v igri za napredovanje do druge polovice drugega polčasa, saj bi njihov morebitni zadetek lahko prinesel preobrat v obračunu.

Atletico Madrid - Barcelona
Nedelja, 1.12.2019, ob 20:55 na SK1.

A to se ni zgodilo. Mihelak je drugič na tekmi klonil v 77. minuti, ko je najprej odbil udarec Souse, Miha Vrhovnik je nato še blokiral poskus Moreire, novo odbito žogo pa je s pomočjo vratnice v gol pospravil Rodrigo Valente. Kmalu zatem se je domžalska mreža tresla še tretjič, Mihelak po predložku z desne strani igrišča žoge ni uspel zadržati v rokah, kar je kaznoval Moreira in dokončno odločil zmagovalca.

Uefa Youth League NK Domžale-FC Porto | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.