Šport > Nogomet
43574 ogledov

Čeferin znova 'udaril', njegovo sporočilo močno odmeva

aleksander čeferin Profimedia

Protesti po smrti Georgea Floyda, 46-letnega Afroameričana, ki je postal zadnja odmevna žrtev policijske brutalnosti, so presegli okvirje ZDA in se razlegli tudi v Evropo.

Podporo globalnemu protirasitičnemu gibanju so pred dnevi izrekli tudi nogometaši nemške Bundeslige, zaradi česar jim zdaj grozijo sankcije.

Krilni nogometaš Borussie Jadon Sancho je porumenel na ligaški tekmi s Padenbornom, ker je po zadetku slekel dres in pokazal napis 'pravica za Georgea Floyda'.

jadon sancho | Avtor: Epa Epa

Podobni sporočili sta v javnost posredovala tudi njegov soigralec Achraf Hakimi in vezist Schalkeja Weston McKennie, vsi trije pa so s tem prekršili Uefina pravila o prepovedi izračanja političnih, verskih ali rasnih sporočilh, zaradi česar vodstvo Bundeslige razmišlja o disciplinskih postopkih zoper kršitelje.

"Aplavz, ne pa kazen!"

V razpravo sta se zdaj vmešala predsednika svetovne in evropske nogometne zveze, oba pa sta izrazila prepričanje, da bi si igralci prej kot kazen zaslužili čestitke. "Da smo si na jasnem, na tekmovanjih pod okriljem Fife bi si demonstracije Bundesligašev zaslužile aplavz in ne sankcij," je sporočil prvi mož svetovne zveze Gianni Infantino.

gianni infantino | Avtor: Epa Epa

Enako neposreden je bil tudi Aleksander Čeferin. "Nogomet je šport, ki spodbuja strpnost, vključevanje in pravico. Za te vrednote se zavzemajo vsi, ki izkazujejo solidarnost Georgeu Floydu. Če bo nogometaš v naših tekmovanjih poslal sporočilo ali se simbolno zavzel za enakost vseh ljudi, bomo to razumeli v skladu z Uefino ničelno toleranco do nasilja," je sporočil slovenski funckionar in tako znova dokazal, da je potrebno dejanja presojati v luči okoliščin in da ima človečnost vselej prednost pred slepim upoštevanjem pravil.

 

Komentarjev 19
  • Avatar Weberstella
    Weberstella 01:20 07.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == Hosset.Com

  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 21:28 06.junij 2020.

    tole je pa novinarski ritolizni presežek. kapo dol čeferinu, ampak naslov članka??? in kaj močno odmeva. dajte no, nehajte ga srat, sramota.

  • Xtoy 19:48 06.junij 2020.

    zurnal bi bil lahko za vzgled in bi brisal vse nestrpne in zaljive komentarje