Šport > Moto športi
2357 ogledov

"Naša država je častila moža, ki je prodajal afriške sužnje"

lewis hamilton Epa
Zvezdnik formule 1 Britanec Lewis Hamilton je pozval k rušenju vseh spomenikov rasistom in spomenikov z rasistično simboliko.

Na Instagramu je Lewis Hamilton k pozivu pripel fotografijo iz Bristola, kjer so demonstranti zrušili kip politika, ki je bil svoj čas udeležen v trgovini s sužnji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Naša država je častila moža, ki je prodajal afriške sužnje. Stare spomenike ljudi, ki so služili s prodajo ljudi, je treba podreti," je zapisal Hamilton.

michael jordan Vrtoglav znesek Šport Takšne donacije pa še ne! Jordan razvezal mošnjiček

Potem, ko so demonstranti v Bristolu v morje vrgli omenjeni kip, pa se je izvrstni otoški dirkač vprašal: "Kateri bo naslednji?"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

... and don’t you forget it. #blacklivesmatter #endracism

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

Hamilton se je že pred dnevi zelo čustveno odzval na smrt temnopoltega Američana Georgea Floyda v Minneapolisu. Kritiziral je tudi vodstvo Formule 1, ki se na dogodek ni odzvalo in javno dodal, da "avtomobilistični šport obvladujejo belci".

Po tem pozivu je Hamiltona podprlo več moštev in tekmecev na dirkališčih, ki so izrazili tudi solidarnost z gibanjem Black-Lives-Matter.

Že pred tem je Hamilton k ukrepanju pozval tudi politike. "Ne bo svobode, dokler tega tako imenovani voditelji ne bodo spremenili," je že prejšnji teden zapisal Britanec.

aleksander čeferin Čovek na mestu Šport Čeferin znova 'udaril', njegovo sporočilo močno odmeva
 

Komentarjev 2
  • Tupamaros 06:29 09.junij 2020.

    Črni si delajo medvedjo uslugo.

  • Avatar Silsiolla
    Silsiolla 00:47 09.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com