Svet
5333 ogledov

Policisti hladnokrvno nad 75-letnika, obležal nezavesten, pomagali mu niso

protesti zda smrt nasile GEORGE FLOYD Epa
Policista v Buffalu New Yorku sta na včerajšnjih protestih odrinila starejšega moškega, ki je izgubil ravnotežje in padel. Namesto da bi mu ostali policisti pomagali, so le mirno korakali naprej.

Videoposnetek, ki ga je posnel novinar lokalne javne radijske postaje WBFO, prikazuje starejšega moškega, ki je pristopil k skupini polno opremljenih policistov. Eden od njih ga je najprej odrinil s pendrekom, drugi pa z roko, zato je moški izgubil ravnotežje in padel. Slišati je udarec v glavo, moški je izgubil zavest, videti je tudi, da je takoj začel krvaveti. Policisti so svojo pot kljub temu mirno nadaljevali.

Župan Buffala je za Reuters priznal, da ga je posnetek razburil, saj da so vzpostavili dialog tako s policijo kot s skupnostjo protestnikov, zato je razočaran nad tovrstnim obnašanjem policije.

Radijska postaja, ki je dogodek posnela, je povedala, da sta k ranjenemu moškemu zatem pristopila dva zdravnika in mu pomagala v reševalno vozilo. Policija je pozneje sporočila, da se je moški poškodoval po trčenju in padcu.

Po ogledu posnetka pa naj bi policijski komisar Byron Lockwood odredil preiskavo in razrešil oba policista, ki sta odrinila protestnika. Po poročanju Reutersa naj bi bil starejši moški še vedno v bolnišnici, kljub temu, da njegovo življenje ni ogroženo, naj bi bilo njegovo zdravstveno stanje precej resno.

dezurni@zurnal24.si

 
protesti zda smrt nasile GEORGE FLOYD Nasilje ne poneha Svet Kaos v ZDA: Trump gre na nož, nad ljudi je poslal vojake

Komentarjev 17
  • Avatar cannaboom
    cannaboom 11:38 07.junij 2020.

    #white lives metter

  • Avatar cannaboom
    cannaboom 10:15 07.junij 2020.

    98% folka sploh neve zakaj je protest,tista 2% pa je itak ima neka svoja cudna nacela.Treba se je zavedati da je racizem obstajal od nekdaj tako kot je mafija,in neda se ga izkoreniniti.

  • fasader56 05:49 07.junij 2020.

    Tudi pri nas se lahko spotakneš in padeš,če si ob nepravem času na nepravem mestu v družbi policije.............

Sorodne novice