Svet
954 ogledov

Tožilstvo Minnesote širi obtožnico proti nasilnim policistom

George Floyd Youtube
Generalni tožilec Keith Ellison namerava vložiti obtožnico še proti trem policistom, ki so bili priča smrti Georgea Floyda.

Generalni tožilec Minnesote Keith Ellison je obtožbo zoper policista, obtoženega, da je prejšnji ponedeljek povzročil smrt Georgea Floyda, iz uboja prekvalificiral v nenaklepni umor, poročajo ameriški mediji. Obtožnice namerava vložiti proti še trem policistom, ki so bili priča dogodku.

Novico je prvi sporočil časopis The Star Tribune iz Minnesote. Po Floydovi smrti so po ZDA izbruhnili protesti in nemiri. Med zahtevami protestnikov je tudi zaostritev obtožnice zoper policista Dereka Chauvina in pregon njegovih policijskih kolegov. Neodvisna obdukcija je namreč ugotovila, da je Floyd umrl zaradi zadušitve.

Protesti v ZDA ZDA Svet Vdova Georga Floyda segla v srca milijonov

George Floyd | Avtor: Profimedia Profimedia

Videoposnetek je razburil celotne ZDA, tudi predsednika Donalda Trumpa, ki pa se v odzivih bolj osredotoča na kritike ropanj in vandalizmov s strani dela protestnikov, ki tako odvračajo pozornost od sistemskega rasizma v ZDA, ki je tudi po oceni nekdanjega republikanskega predsednika Georga Busha mlajšega pravi problem.

Še pred novico o odločitvi tožilstva je Ben Crump, odvetnik družine pokojnega Floyda, še enkrat zahteval pravico: "Pričakujemo, da bodo vsi vpleteni policisti aretirani, še preden bomo imeli jutri v Minneapolisu spominsko slovesnost," je dejal odvetnik.

protesti zda smrt nasile GEORGE FLOYD Nasilje ne poneha Svet Kaos v ZDA: Trump gre na nož, nad ljudi je poslal vojake

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • kapibara 09:13 05.junij 2020.

    Sposojeno: Zakaj pa ni nič o tem, da je Floyd stari znanec policije, ki so ga prišli aretirat zaradi prijave, ker plačuje v trgovini s ponarejenim denarjem...upiranje aretaciji itd itd. Celotno zgodbo potrebno predstaviti ne pa samo fokus na to, ...prikaži več da mu je policist kateremu so v največji meri vsakdanja grožnja ravno temnopolti klečal na vratu. Upiranje aretaciji samo podaljša postopek in ga naredi po principu postopnega eskaliranja sile vedno bolj nasilnega.

  • kapibara 09:13 05.junij 2020.

    https://www.facebook.com/Visegradball/videos/242672800491491/

  • Friderik1950 07:00 04.junij 2020.

    Koliko pompa, tudi v naših blesavih medijih, zaradi enega črnca. To se vedi pravzaprav rasizem do belcev. Črnec je bil v postopku, osumljen kaznivega dejanja in se je upiral aretaciji, upiral se je aretaciji takrat pa je dovoljeno vse, še ...prikaži veče posebej značilen prijem davljenja, da se obvlada osumljenca pri namestitvi lisic. Zgodi se, da pri tem osumljenec izgubi zavest, ali pa žal še kaj hujšega, a je pri tem policija oproščena vsake krivde, kar se bo zagotovo po tihem zgodilo tudi v tem primeru.

Sorodne novice