Svet
2565 ogledov

Vprašali so ga o Trumpu, sledilo je tole

Donald Trump Epa
Kanadski premier Justin Trudeau je v torek obmolknil za več kot dvajset sekund, preden je odgovoril na vprašanje o odzivu na grožnjo predsednika ZDA Donalda Trumpa z vojsko za umiritev nasilja na protestih, ki trenutno pretresajo ZDA. Nato se je diplomatsko izognil neposrednemu odgovoru in dejal, da zaprepadeno opazujejo dogajanje.

"Z grozo in zaprepadenostjo spremljamo, kar se dogaja v ZDA," je na novinarski konferenci na vprašanje naposled odgovoril kanadski premier. Dodal je, da je "napočil čas, da se ljudi spravi skupaj, čas za poslušanje ter tudi čas za nauk, da se krivice dogajajo kljub napredku v zadnjih letih in desetletjih". Hkrati je še priznal, da bi morala njegova država tudi nasloviti diskriminacijo.

V kanadskih mestih, vključno z Ottawo, Toronto in Montrealom, so v teh dneh priča protestom v znak solidarnosti z demonstracijami proti policijskemu nasilju v ZDA, ki potekajo že sedem dni.

Trump je v ponedeljek zagrozil, da bo nad protestnike poslal vojsko, če guvernerji posameznih ameriških zveznih držav ne bodo zajezili nasilja in obvladali protestov.

Justin Trudeau | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 6
  • gregor51 14:35 03.junij 2020.

    jao pederajsl na čelu države...da bruhaš