Šport > Moto športi
248 ogledov

Kimi ima sklenjen dogovor, ker on pač ne bere pogodb

kimi raikkonen
Nova pričevanja o edinstvenem karakterju "ledenega Finca".

Kimi Räikkönen je nedvomno eden zadnjih dirkačev izumirajoče vrste. Štiridesetletni veteran je relikt nekega drugega časa, ko dirkači formule 1 niso bili samo uspešni in bogati športniki, temveč pop ikone. Časa, ko zvezdniki elitnega dirkaškega športa niso slepo sledili navodilom skrbno izdelanih PR strategij in si upali naglas povedati tisto, kar mislijo.

Prav to, kar navijači pogrešajo v času pretirane politične korektnosti, ostaja ena najbolj zanimivih karakternih lastnosti nekdanjega svetovnega prvaka, ki se je po koncu neuspešnega drugega mandata pri Ferrariju vrnil k Sauberju, kjer je pred dvema desetletjema začel svojo kariero.

Vrnitev 'domov' ni bila tako nenadna, kot se je morda zdelo na prvi pogled, saj so pogovori potekali vse od leta 2017.

"Kar nekaj časa smo delali na tem," je za Autosport povedal šef moštva Beat Zhander"Ko je leta 2017 v Silverstonu osvojil tretje mesto s Ferrarijem, sva se domov peljala z njegovim zasebnim letalom. Takrat so se začeli pogovori o njegovi prihodnosti. Rekel sem mu, da so mu vrata v Sauber vedno odrpta, če se bo naveličal dirkanja za Ferrari ali pa mu bodo rdeči pokazali vrata. Skozi leta sva večkrat govorila o tem," je dodal Zhander.

Med dirkaškim konec tedna v Italiji leta 2018 je Räikkönen od šefov dobil informacijo, da v Maranellu ni več zaželen. Takoj so stekli pogovori z Alfa Romeo za sedež v sezon i2019. Nekaj dni kasneje je bil dogovor sklenjen.

"Pogodbo smo sestavili v  dveh urah. No, če temu lahko rečemo pogodba. Prej dogovor, ker Kimi ne bere pogodb. Med nami je posebna vez," je zaključil šef Finčeve ekipe.

kimi raikkonen | Avtor:

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.