V Celici lahko spoznate zgodbo zapora

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Hostel Celica. Temnice spremenili v muzej, načrtujejo gradnjo prizidka.
Oglej si celoten članek

V Hostlu Celica so ob deseti obletnici delovanja odprli muzej, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali dve preurejeni temnici in spoznali zgodbo zapora, ki je v tej stavbi deloval še v zadnjih desetletjih 20. stoletja. 
Zaradi edinstvenega umetniškega koncepta, s katerim so nekdanji zapor spremenili v hostel, se Celica uvršča med najbolj prepoznavne nastanitvene objekte na svetu in na sezname najboljših hostlov. 



Prihajajo tudi starejši

"V Turizmu Ljubljana se pridružujemo čestitkam ob deseti obletnici Hostla Celica, ki je prvenstveno cilj mladih, nič neobičajnega pa ni, če tu zasledimo tudi starejše. Veliko sodelujemo tudi z novinarji, ki pogosto izrazijo željo, da med postankom v Ljubljani vsaj eno noč preživijo v Celici," razlaga Barbara Vajda, direktorica javnega zavoda Turizem Ljubljana. 


Prizidek z bazenom

"V trendu zaostajamo le zato, ker nimamo zelo iskanih dvoposteljnih sob s kopalnico," pravi direktor Hostla Celica Tomaž Juvan. "Naša vizija je, da bi za hostlom zgradili prizidek, s 14 dvoposteljnimi sobami, v prizidku pa bi bili še bazen in savne ter skupni prostor za druženje," razlaga Juvan, ki si pri Mestni občini Ljubljana zdaj prizadeva za pridobitev dovoljenja za gradnjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.