Magazin
47 ogledov

V Celici lahko spoznate zgodbo zapora

Hostel Celica Anže Petkovšek
Hostel Celica. Temnice spremenili v muzej, načrtujejo gradnjo prizidka.

V Hostlu Celica so ob deseti obletnici delovanja odprli muzej, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali dve preurejeni temnici in spoznali zgodbo zapora, ki je v tej stavbi deloval še v zadnjih desetletjih 20. stoletja. 
Zaradi edinstvenega umetniškega koncepta, s katerim so nekdanji zapor spremenili v hostel, se Celica uvršča med najbolj prepoznavne nastanitvene objekte na svetu in na sezname najboljših hostlov. 



Prihajajo tudi starejši

"V Turizmu Ljubljana se pridružujemo čestitkam ob deseti obletnici Hostla Celica, ki je prvenstveno cilj mladih, nič neobičajnega pa ni, če tu zasledimo tudi starejše. Veliko sodelujemo tudi z novinarji, ki pogosto izrazijo željo, da med postankom v Ljubljani vsaj eno noč preživijo v Celici," razlaga Barbara Vajda, direktorica javnega zavoda Turizem Ljubljana. 


Prizidek z bazenom

"V trendu zaostajamo le zato, ker nimamo zelo iskanih dvoposteljnih sob s kopalnico," pravi direktor Hostla Celica Tomaž Juvan. "Naša vizija je, da bi za hostlom zgradili prizidek, s 14 dvoposteljnimi sobami, v prizidku pa bi bili še bazen in savne ter skupni prostor za druženje," razlaga Juvan, ki si pri Mestni občini Ljubljana zdaj prizadeva za pridobitev dovoljenja za gradnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.