V Črno goro s kopalkami in gojzarji

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lonely Planet. Med naj državami za leto 2013 tudi Črna gora.
Oglej si celoten članek

Lestvica. Država, ki se jo bo prihodnje leto najbolj izplačalo obiskati, je Šrilanka, so enotni novinarji, uredniki in drugi avtorji pri Lonely Planetu. Zaradi cunamija, ki je Šrilanko prizadel konec leta 2004, in zaradi državljanske vojne, ki je tam divjala do leta 2009, so bila številna območja še do nedavnega nedostopna. Država močno investira v turizem, število turistov narašča, cene so sprejemljive, v Šrilanko pa je mogoče priti tudi s številnimi nizkocenovnimi letalskimi prevozniki.

Nove pohodniške poti

Na drugo mesto so v Lonely Planetu postavili Črno goro. Navdušujejo jih zalivi in kanali Boke Kotorske ter živahno dogajanje na črnogorskih plažah. Zaradi številnih novih pohodniških in kolesarskih poti so naravne lepote v Črni gori vedno dostopnejše, tako da na pot vzemite tako kopalke kot pohodne čevlje.

Na lestvici tudi Slovaška

Na lestvico držav, ki jih je prihodnje leto najbolj vredno obiskati, so uvrstili še Ekvador, Slovaško, Salomonove otoke, Islandijo, Turčijo, Dominikansko republiko in Madagaskar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:11 19. December 2012.

    Rabi kdo priporočilo odličnega in ugodnega vodiča za Šri lanko? FB - Tony Tours And Travels (Sri Lanka) ali http://tonytours.webs.com/contactme.htm

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.