Magazin
4 ogledov

V Črno goro s kopalkami in gojzarji

Šrilanka Shutterstock
Lonely Planet. Med naj državami za leto 2013 tudi Črna gora.

Lestvica. Država, ki se jo bo prihodnje leto najbolj izplačalo obiskati, je Šrilanka, so enotni novinarji, uredniki in drugi avtorji pri Lonely Planetu. Zaradi cunamija, ki je Šrilanko prizadel konec leta 2004, in zaradi državljanske vojne, ki je tam divjala do leta 2009, so bila številna območja še do nedavnega nedostopna. Država močno investira v turizem, število turistov narašča, cene so sprejemljive, v Šrilanko pa je mogoče priti tudi s številnimi nizkocenovnimi letalskimi prevozniki.

Nove pohodniške poti

Na drugo mesto so v Lonely Planetu postavili Črno goro. Navdušujejo jih zalivi in kanali Boke Kotorske ter živahno dogajanje na črnogorskih plažah. Zaradi številnih novih pohodniških in kolesarskih poti so naravne lepote v Črni gori vedno dostopnejše, tako da na pot vzemite tako kopalke kot pohodne čevlje.

Na lestvici tudi Slovaška

Na lestvico držav, ki jih je prihodnje leto najbolj vredno obiskati, so uvrstili še Ekvador, Slovaško, Salomonove otoke, Islandijo, Turčijo, Dominikansko republiko in Madagaskar.

Komentarjev 1
  • Decko 09:11 19.december 2012.

    Rabi kdo priporočilo odličnega in ugodnega vodiča za Šri lanko? FB - Tony Tours And Travels (Sri Lanka) ali http://tonytours.webs.com/contactme.htm