V McDonaldsovem krompirčku več kot 10 aditivov!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Krompir, olje za cvrtje in sol. To so sestavine, ki jih za ocvrt krompirček potrebuje navadna gospodinja. McDonald's ima drug recept ...
Oglej si celoten članek

V njihovem krompirčku so našli več kot 10 aditivov, med drugim tudi terciarni butil hidrokinon, antioksidant, ki ga v ZDA uporabljajo tudi za izdelavo biodizla, in silikon polidimetilsiloksan, ki preprečuje premočno penjenje olja za cvrtje. Omenjeni silikon ščiti tudi pred nezaželeno nosečnostjo, saj ga uporabljajo tudi pri izdelavi kondomov in tudi nekaterih zdravil. Krompirček pa se lahko za svojo slastno barvo zahvali dekstrozi, ki pa lahko v zelo v velikih odmerkih povzroči alergijske reakcije in osteoporozo, poročajo mediji.

Tudi za vegane imamo slabo novico. McDonald's je krompirček včasih cvrl v govejem loju, sedaj, da ne bi izgubili arome, pa mu dodajajo naravno govejo aromo.

Krompirček iz restavracije za hitro prehrano pa ni le pol aditivov, ampak tudi maščob. Velika porcija krompirčka ima kar 510 kalorij

Kaj je v McDonaldsovem krompirčku:

1. krompir

2. repično olje

3. soja

4. hidrogenirano sojino olje

5. naravna aroma govedine

6. citronska kislina

7. dekstroza

8. dinatrijev fosfat

9. sol

10. terciarni butil hidrokinon

11. koruzno olje

12. polidimetilsiloksan

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 22:29 26. Januar 2015.

    pa se ena od redkih restavracij kjer je kuhna ščiščena do sijaja vsak dan ne enkrat na tri leta in …

  • 19:38 26. Januar 2015.

    BRAVO novinar super si prevedel članek. Če pa bi bil novinar in bi malo posrfal bi našel filmček, ki ga …

  • 15:57 26. Januar 2015.

    V slo mc se krompirček cvre v palmovem olju, ki mu ne dodajajo nobenih arom, sestavine ki jih navajate so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.