V mesto prihaja Simfonična ekstaza

Foto: Aleš Bravničar
Foto: Aleš Bravničar
Rok Golob, eden največjih glasbenih mojstrov, cenjen tako doma kot v tujini, bo na odru Plečnikovih Križank v četrtek, 7. junija, zbral vrhunske glasbenike in s cross-over koncertom priredil pravo simfonično ekstazo.
Oglej si celoten članek

Pod dirigentsko taktirko Martine Batič bodo prihodnji četrtek v ljubljanskih Križankah poleg Orkestra slovenske filharmonije in Slovenskega komornega zbora nastopili Tomi M (Siddharta), Maja Keuc, Tokac (Dan D), Sabina Cvilak, Katrinas, Jadranka Juras, Lara Baruca, Eva Černe, Nuška Drašček,  Matjaž Robavs (Eroika), Murat & Jose, Urška Majdič in Heavenix, izjemni domači solisti, ki jih je za koncert zbral glasbeni mojster Rok Golob.

Simfonična ekstaza, kakor se cross-over koncert imenuje je za Goloba popoln instrument: "Ima moč izraziti nekaj strašansko močnega, noro globokega in vznemirljivega. Je povezava s preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo. Je potovanje skozi svetlobno reko čustev in energij."

Glasbeni mojster se veseli, da bo z občinstvom v Križankah delil svoje simfonične zgodbe, ki jih bo zapisala koncertna ekstaza, ki za zanj pomeni "izjemen občutek, ko človek transcendira iz svoje normalne zavesti k nečemu višjemu".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.