Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

V mesto prihaja Simfonična ekstaza

Rok Golob Aleš Bravničar
Rok Golob, eden največjih glasbenih mojstrov, cenjen tako doma kot v tujini, bo na odru Plečnikovih Križank v četrtek, 7. junija, zbral vrhunske glasbenike in s cross-over koncertom priredil pravo simfonično ekstazo.

Pod dirigentsko taktirko Martine Batič bodo prihodnji četrtek v ljubljanskih Križankah poleg Orkestra slovenske filharmonije in Slovenskega komornega zbora nastopili Tomi M (Siddharta), Maja Keuc, Tokac (Dan D), Sabina Cvilak, Katrinas, Jadranka Juras, Lara Baruca, Eva Černe, Nuška Drašček,  Matjaž Robavs (Eroika), Murat & Jose, Urška Majdič in Heavenix, izjemni domači solisti, ki jih je za koncert zbral glasbeni mojster Rok Golob.

Simfonična ekstaza, kakor se cross-over koncert imenuje je za Goloba popoln instrument: "Ima moč izraziti nekaj strašansko močnega, noro globokega in vznemirljivega. Je povezava s preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo. Je potovanje skozi svetlobno reko čustev in energij."

Glasbeni mojster se veseli, da bo z občinstvom v Križankah delil svoje simfonične zgodbe, ki jih bo zapisala koncertna ekstaza, ki za zanj pomeni "izjemen občutek, ko človek transcendira iz svoje normalne zavesti k nečemu višjemu".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.