V restavracijah tega nikar ne naročajte

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Zastrupitve in skrite kalorije. Katerim živilom se je v restavracijah bolje izogniti.
Oglej si celoten članek

Voda z limono
Pozabite na limono. Študija, objavljena v Journal of Environmental Health, razkriva, da je kar 70 odstotkov limon, ki jih uporabljajo v restavracijah, okuženih z bakterijami.

Srednje zapečen burger
Če niste prepričani v kakovost in svežino mesa, se srednje zapečenim mesnim jedem raje izognite. Po poročanju Health.com je srednje zapečen burger bolj nevaren od srednje zapečenega zrezka, saj se bakterije porazdelijo, medtem ko pri zrezku večina ostane na površju in se pri peki uničijo.

Morski pes
Meso morskega psa vsebuje zelo veliko živega srebra, ki je še zlasti škodljiv za nosečnice.

Zamrznjen jogurt
Mnogi zmotno menijo, da je v njem manj sladkorja kot v običajnem sladoledu. Če je narejen tako, kot je treba, potem je res bolj zdrav, v kupljenem pa je ponavadi ogromno sladkorja. Kot navaja Health.com, je v 100 gramih kar 8 žličk sladkorja!

Ostrige
Zaradi surovih ostrig lahko zbolite za hepatitisom A, okužite pa se lahko tudi z bakterijo vibrio vulnificus, ki povzroča drisko in hudo slabost.

Kremna juha
V gostilni se izognite solatnim prelivom, a tudi kremnim juham, ki prav tako vsebujejo ogromno kalorij – kar 500 kalorij na krožnik. Če vam je zadišala juha, izberite zelenjavno ali kokošjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.