Magazin > Lepota & telo
69 ogledov

V restavracijah tega nikar ne naročajte

ženska, večerja, obrok, restavracija Profimedias
Zastrupitve in skrite kalorije. Katerim živilom se je v restavracijah bolje izogniti.

Voda z limono
Pozabite na limono. Študija, objavljena v Journal of Environmental Health, razkriva, da je kar 70 odstotkov limon, ki jih uporabljajo v restavracijah, okuženih z bakterijami.

Srednje zapečen burger
Če niste prepričani v kakovost in svežino mesa, se srednje zapečenim mesnim jedem raje izognite. Po poročanju Health.com je srednje zapečen burger bolj nevaren od srednje zapečenega zrezka, saj se bakterije porazdelijo, medtem ko pri zrezku večina ostane na površju in se pri peki uničijo.

Morski pes
Meso morskega psa vsebuje zelo veliko živega srebra, ki je še zlasti škodljiv za nosečnice.

Zamrznjen jogurt
Mnogi zmotno menijo, da je v njem manj sladkorja kot v običajnem sladoledu. Če je narejen tako, kot je treba, potem je res bolj zdrav, v kupljenem pa je ponavadi ogromno sladkorja. Kot navaja Health.com, je v 100 gramih kar 8 žličk sladkorja!

Ostrige
Zaradi surovih ostrig lahko zbolite za hepatitisom A, okužite pa se lahko tudi z bakterijo vibrio vulnificus, ki povzroča drisko in hudo slabost.

Kremna juha
V gostilni se izognite solatnim prelivom, a tudi kremnim juham, ki prav tako vsebujejo ogromno kalorij – kar 500 kalorij na krožnik. Če vam je zadišala juha, izberite zelenjavno ali kokošjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.