V Rimu aretacije gladiatorjev

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Rimu ni le ogromno turistov, ampak tudi zelo veliko tistih, ki želijo na njihov račun zaslužiti. Pošteno ali nepošteno. Teh zadnjih je seveda največ v okolici najbolj obleganih znamenitosti, mala gladiatorska bitka pa se je zgodila pred Kolosejem.
Oglej si celoten članek

Turisti, ki so bili ob pravem času na pravem mestu so lahko v živo gledali "dramatično akcijo", v kateri so rimski policisti, nekateri kar preoblečeni v gladiatorje in čistilce, prijeli "lažne gladiatorje" ,je poročal italijanski dnevnik Corriere della Sera. Policisti pod krinko in njihovi kolegi v civilu prijeli v gladiatorje oblečene zaslužkarje, ki so pred Kolosejem prežali na obiskovalce. V čem je bila sploh težava? Rimski policisti so se za akcijo odločili, ker so dobili veliko pritožb od turistov in potovalnih agencij, da gladiatorji ustrahujejo obiskovalce in jih silijo, da za skupno fotografiranje plačajo celo petdeset evrov.

Deset, ne petdeset!

Poziranje gladiatorjev s turisti za denar je v Rimu in predvsem pred Kolosejem nekaj običajnega, normalno plačilo za to pa naj bi bilo deset evrov. A pojavila se je "skupina prevarantov", ki so zahtevali petkrat več, grozili pa naj bi celo gladiatorjem z licenco, torej tistim, ki imajo uradno dovoljenje za poziranje (in morajo med drugim znati vsaj za silo angleško). Prevarantska tolpa je delovala pred Kolosejem, na Piazza Venezia, v Vatikanu in na nekaterih drugih točkah v središču mesta, a policisti so njihove vrste zdaj krepko razredčili, saj so jih aretirali več kot dvajset. Aretacije izsiljevalskih gladiatorjev so se sicer dogajale že pred leti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.