Magazin
30 ogledov

V Rimu aretacije gladiatorjev

Kolosej, Rim Shutterstock
V Rimu ni le ogromno turistov, ampak tudi zelo veliko tistih, ki želijo na njihov račun zaslužiti. Pošteno ali nepošteno. Teh zadnjih je seveda največ v okolici najbolj obleganih znamenitosti, mala gladiatorska bitka pa se je zgodila pred Kolosejem.

Turisti, ki so bili ob pravem času na pravem mestu so lahko v živo gledali "dramatično akcijo", v kateri so rimski policisti, nekateri kar preoblečeni v gladiatorje in čistilce, prijeli "lažne gladiatorje" ,je poročal italijanski dnevnik Corriere della Sera. Policisti pod krinko in njihovi kolegi v civilu prijeli v gladiatorje oblečene zaslužkarje, ki so pred Kolosejem prežali na obiskovalce. V čem je bila sploh težava? Rimski policisti so se za akcijo odločili, ker so dobili veliko pritožb od turistov in potovalnih agencij, da gladiatorji ustrahujejo obiskovalce in jih silijo, da za skupno fotografiranje plačajo celo petdeset evrov.

Deset, ne petdeset!

Poziranje gladiatorjev s turisti za denar je v Rimu in predvsem pred Kolosejem nekaj običajnega, normalno plačilo za to pa naj bi bilo deset evrov. A pojavila se je "skupina prevarantov", ki so zahtevali petkrat več, grozili pa naj bi celo gladiatorjem z licenco, torej tistim, ki imajo uradno dovoljenje za poziranje (in morajo med drugim znati vsaj za silo angleško). Prevarantska tolpa je delovala pred Kolosejem, na Piazza Venezia, v Vatikanu in na nekaterih drugih točkah v središču mesta, a policisti so njihove vrste zdaj krepko razredčili, saj so jih aretirali več kot dvajset. Aretacije izsiljevalskih gladiatorjev so se sicer dogajale že pred leti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.