V Rimu muzikal o papežu

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
11. junija bo v Rimu premierno uprizorjen muzikal o življenju Janeza Pavla II.
Oglej si celoten članek

Besedilo za glasbeno obdelavo razgibanega življenja Karola Wojtyłe je napisal Giuseppe Spedicato. V muzikalu, ki nosi ime Brez strahu, bo nastopilo 21 igralcev in pevcev. Papež bo Simone Sibillano, znan iz muzikalov Jezus Kristus Superstar, Fantom v Operi in Robin Hood.

Ob atentatu pesem Bog je mrtev
Muzikal se začne v mladostnih letih Wojtyłe v Krakovu, kjer se je bodoči papež intenzivno ukvarjal s teatrom. V predstavo bodo vključene ključne etape njegovega življenja, tudi napad nanj na Trgu svetega Petra 13. maja 1981. Igralec, ki bo upodobil atentatorja na papeža, v predstavi poje pesem Bog je mrtev.

Glasbo je napisal pater Biagio Mandorino, ki je ob tem dejal: "Dolgo sem čakal na priložnost, da bi lahko skozi glasbo izpovedal svoje veliko spoštovanje do papeža." Upa, da bo papež Benedikt XVI. navzoč na premieri. Muzikal bodo po premieri v Rimu predstavili na turneji po Italiji, oktobra pa ga bodo spet začeli igrati v Rimu.

Širil ljubezen in upanje
Pater Spedicato se je besedila lotil leto dni po smrti Janeza Pavla II. leta 2005. "Pisati o osebnosti Janeza Pavla II., papeža, ki je spremenil svet, je čudovita izkušnja. Papež se je srečal z milijoni vernikov ter povsod širil ljubezen in upanje. Zato smo se odločili, da bomo muzikalu dali naslov po papeževem pozivu ljudem Ne bojte se!," je pojasnil Spedicato.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.