Magazin
26 ogledov

V Rimu muzikal o papežu

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
11. junija bo v Rimu premierno uprizorjen muzikal o življenju Janeza Pavla II.

Besedilo za glasbeno obdelavo razgibanega življenja Karola Wojtyłe je napisal Giuseppe Spedicato. V muzikalu, ki nosi ime Brez strahu, bo nastopilo 21 igralcev in pevcev. Papež bo Simone Sibillano, znan iz muzikalov Jezus Kristus Superstar, Fantom v Operi in Robin Hood.

Ob atentatu pesem Bog je mrtev
Muzikal se začne v mladostnih letih Wojtyłe v Krakovu, kjer se je bodoči papež intenzivno ukvarjal s teatrom. V predstavo bodo vključene ključne etape njegovega življenja, tudi napad nanj na Trgu svetega Petra 13. maja 1981. Igralec, ki bo upodobil atentatorja na papeža, v predstavi poje pesem Bog je mrtev.

Glasbo je napisal pater Biagio Mandorino, ki je ob tem dejal: "Dolgo sem čakal na priložnost, da bi lahko skozi glasbo izpovedal svoje veliko spoštovanje do papeža." Upa, da bo papež Benedikt XVI. navzoč na premieri. Muzikal bodo po premieri v Rimu predstavili na turneji po Italiji, oktobra pa ga bodo spet začeli igrati v Rimu.

Širil ljubezen in upanje
Pater Spedicato se je besedila lotil leto dni po smrti Janeza Pavla II. leta 2005. "Pisati o osebnosti Janeza Pavla II., papeža, ki je spremenil svet, je čudovita izkušnja. Papež se je srečal z milijoni vernikov ter povsod širil ljubezen in upanje. Zato smo se odločili, da bomo muzikalu dali naslov po papeževem pozivu ljudem Ne bojte se!," je pojasnil Spedicato.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.