V vročini papige stuširajte

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Poleti je tudi papigam vroče. Stuširajte jih in jim omilite vročino.
Oglej si celoten članek

Visoke temperature negativno vplivajo na tropske ptice v ujetništvu. Kot opozarja veterinar Zlatko Golob, papigam v ujetništvu v teh dneh najbolj preti pogin zaradi toplotnega šoka oziroma udara. "Za papige je izjemno nevarna neposredna izpostavljenost soncu in nezmožnost umika v senco," svari in dodaja, da moramo biti v vročih dneh še posebno pazljivi, da je kletka postavljena v senco oziroma v prostor, kjer so nekoliko nižje temperature. Poletje boste papigam naredili znosnejše tudi z rednim zagotavljanjem sveže hladne vode, ki jo zamenjate vsaj dva- do trikrat na dan. Golob ob tem še svetuje, da napajalnik za vodo vsak dan mehansko očistite, da preprečite razmnožuvanje bakterij.

Osvežitev

Papigam v vročih dneh še posebno prija rahla prha, ki pripomore tudi k negi perja. Veterinar Zlatko Golob dodatno pazljivost svetuje pri nastavitvi temperature vode, ki naj bo mlačna, curek vode pa nikar premočan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.