Magazin
49 ogledov

V vročini papige stuširajte

papagaj Shutterstock
Poleti je tudi papigam vroče. Stuširajte jih in jim omilite vročino.

Visoke temperature negativno vplivajo na tropske ptice v ujetništvu. Kot opozarja veterinar Zlatko Golob, papigam v ujetništvu v teh dneh najbolj preti pogin zaradi toplotnega šoka oziroma udara. "Za papige je izjemno nevarna neposredna izpostavljenost soncu in nezmožnost umika v senco," svari in dodaja, da moramo biti v vročih dneh še posebno pazljivi, da je kletka postavljena v senco oziroma v prostor, kjer so nekoliko nižje temperature. Poletje boste papigam naredili znosnejše tudi z rednim zagotavljanjem sveže hladne vode, ki jo zamenjate vsaj dva- do trikrat na dan. Golob ob tem še svetuje, da napajalnik za vodo vsak dan mehansko očistite, da preprečite razmnožuvanje bakterij.

Osvežitev

Papigam v vročih dneh še posebno prija rahla prha, ki pripomore tudi k negi perja. Veterinar Zlatko Golob dodatno pazljivost svetuje pri nastavitvi temperature vode, ki naj bo mlačna, curek vode pa nikar premočan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.