Vadba za boljši seks

Foto: Žurnal24 Pripravite se! (Foto: Shutterstock)
Sproščenost in domišljija sta osnova za uživanje v spolnosti, vendar brez ustrezne telesne pripravljenosti ne boste zmogli držati tempa.
Oglej si celoten članek

S pravilno izbiro vadbe boste izurili natančno tiste mišice, ki vam bodo med rjuhami prišle najbolj prav. Z nekaj vztrajnosti boste lahko partnerja že kmalu presenetili z novo energijo, zaradi napetih mišic in lepšega izgleda pa boste še samozavestnejši.

Lotite se teka
Morda se sliši neverjetno, a ameriške raziskave kažejo, da ženske, ki redno tečejo, v primerjavi z vrstnicami bolj in pogosteje uživajo v spolnosti. Tek je aerobna aktivnost, ki poživlja in krepi mišice celega telesa in spodbuja krvni obtok. Vse to vam da več energije, kar se pozna na vseh področjih. Podoben učinek na telo imajo tudi druge aerobne vadbe, kakršni sta plavanje in kolesarjenje, a prav tek naj bi prinašal najboljše rezultate.

Okrepite boke
Tudi mišice bokov in medeničnega dna igrajo pri spolnosti pomembno vlogo. Okrepite jih s preprostimi vajami dviganja bokov. Lezite na ravno trdo podlago in noge pokrčite v kolenu in jih postavite 30 centimetrov narazen. Roke naj počivajo ob telesu, medtem ko zadnjico in boke dvignete od tal. Vajo ponovite desetkrat, nato počivajte in ponovite. Ta vadba naj bi zaradi gibov, ki so podobni gibanju telesa med spolnim odnosom, tudi dvignila vašo spolno energijo.

Trebušni ples
Iste mišice krepi tudi trebušni ples. Vpišite se v tečaj in se naučite miganja z boki, ki bo nekaj dodatne romantike in zapeljivosti vneslo tudi v vašo partnersko zvezo. Bodite pridni in plesne gibe vadite tudi doma pred ogedalom. S trebušnim plesom se naučite bolje nadzirati mišice in gibati z boki. Okrepljene mišice so tudi bolj prekrvavljene, kar pomeni večjo občutljivost in več užitka.

Metulj
Tudi raztezanje je pomembno. Sedite na tla in pokrčite noge podobno, kot če bi hoteli sesti po turško, le da nogi nista prekrižani. Podplati se dotikajo, pete pa približajte zadnjici. Kolena so usmerjena navzven, narahlo jih pritiskate navzdol proti tlom in zadržite nekaj sekund. Vajo ponovite približno trikrat vsak dan, najbolje, da z njo zaključite vadbo krepljenja mišic, po teku pa jo vključite v obvezno raztezanje po vadbi.

Keglove vaje

Poznajo jih skoraj vsi, kljub temu pa tudi ta seznam ne bo popoln brez njih. Za nekaj sekund stisnite tiste mišice, s katerimi ponavadi nadzirate uriniranje, in vajo ponovite vsaj desetkrat vsak dan. Prednost Keglovih vaj je, da jih lahko izvajate povsod in kadarkoli, brez potenja in posebne opreme. Vztrajajte nekaj tednov in nato uživajte v sadovih vaše vadbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.