Vadba za zdrave dojke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tveganje za raka dojk lahko zmanjšate s telesno dejavnostjo.
Oglej si celoten članek

Telesna dejavnost je v vsakdanjem življenju žensk izjemno pomembna pri preprečevanju tveganja za nastanek raka dojk, ob današnjem evropskem dnevu zdravih dojk opozarjajo na združenju Europa Donna. Med 10. in 12. uro bodo zato danes na Prešernovem trgu v Ljubljani organizirali zabavno in poučno druženje, na katerem boste lahko izvedeli vse o raku dojk in njegovi preventivi.

V akcijo že danes

V okviru dogodka boste lahko tudi brezplačno preizkusili skupno vadbo gyrokinesis in jogo iyengar – vadbo za krepitev imunskega sistema. S preventivo namreč ni dobro odlašati – zakaj ne bi začeli že danes!

Samopregledovanje nujno

K zdravemu življenjskemu slogu spada tudi redno samopregledovanje dojk. Do menopavze si jih je dobro pregledovati enkrat na mesec – deseti dan po začetku menstruacije, pozneje pa kadarkoli enkrat na mesec. Več o preventivi, raku dojk in današnjem dogodku lahko poiščete na spletni strani Europadonna-zdruzenje.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.