Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Vadba za zdrave dojke

rak dojke, ženska Shutterstock
Tveganje za raka dojk lahko zmanjšate s telesno dejavnostjo.

Telesna dejavnost je v vsakdanjem življenju žensk izjemno pomembna pri preprečevanju tveganja za nastanek raka dojk, ob današnjem evropskem dnevu zdravih dojk opozarjajo na združenju Europa Donna. Med 10. in 12. uro bodo zato danes na Prešernovem trgu v Ljubljani organizirali zabavno in poučno druženje, na katerem boste lahko izvedeli vse o raku dojk in njegovi preventivi.

V akcijo že danes

V okviru dogodka boste lahko tudi brezplačno preizkusili skupno vadbo gyrokinesis in jogo iyengar – vadbo za krepitev imunskega sistema. S preventivo namreč ni dobro odlašati – zakaj ne bi začeli že danes!

Samopregledovanje nujno

K zdravemu življenjskemu slogu spada tudi redno samopregledovanje dojk. Do menopavze si jih je dobro pregledovati enkrat na mesec – deseti dan po začetku menstruacije, pozneje pa kadarkoli enkrat na mesec. Več o preventivi, raku dojk in današnjem dogodku lahko poiščete na spletni strani Europadonna-zdruzenje.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.