Varalo se bo vedno

Foto: Radovan čok
Foto: Radovan čok
Premiera. O skakanju čez plot in pravih starših.
Oglej si celoten članek

"Zgodba, ki smo se je lotili tokrat, odpira vprašanja razumevanja družine in sproža vprašanje, ali je za ljubezen do otroka nujna tudi biološka vez z njim? V bistvu me veseli, da uprizoritev sovpada s kampanjo glede družinskega zakonika," je pred današnjo premiero predstave Test povedala direktorica koprskega gledališča Katja Pegan.

Zaplete se po DNK-testu
Tragedija enega od najpomembnejših sodobnih nemško govorečih dramatikov, rojenega leta 1971 v Švici, Lukasa Bärfussa, se začne z rezultatom testa DNK, ki pokaže, da je biološki oče otroka, rojenega v doslej srečnem zakonu, očitno nekdo drug.

Razkritje prinese kup zapletov in tudi smrt vseh treh moških akterjev, ki se niso sposobni spoprijeti z dejstvom prevare, kukavičjim otrokom, podedovanimi vzorci družine ... Kdo je pomembnejši – dejanski starš otroka ali tisti, ki ga vodi skozi življenje in faze njegove socializacije? Družinska drama o kukavičjem jajcu pod režisersko taktirko Nenni Delmestre odpira vrsto aktualnih vprašanj. V predstavi med drugimi nastopata Pavle Ravnohrib in Lara 
Jankovič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.