Magazin > Film & Glasba & TV
62 ogledov

Varalo se bo vedno

Skok čez plot Radovan čok
Premiera. O skakanju čez plot in pravih starših.

"Zgodba, ki smo se je lotili tokrat, odpira vprašanja razumevanja družine in sproža vprašanje, ali je za ljubezen do otroka nujna tudi biološka vez z njim? V bistvu me veseli, da uprizoritev sovpada s kampanjo glede družinskega zakonika," je pred današnjo premiero predstave Test povedala direktorica koprskega gledališča Katja Pegan.

Zaplete se po DNK-testu
Tragedija enega od najpomembnejših sodobnih nemško govorečih dramatikov, rojenega leta 1971 v Švici, Lukasa Bärfussa, se začne z rezultatom testa DNK, ki pokaže, da je biološki oče otroka, rojenega v doslej srečnem zakonu, očitno nekdo drug.

Razkritje prinese kup zapletov in tudi smrt vseh treh moških akterjev, ki se niso sposobni spoprijeti z dejstvom prevare, kukavičjim otrokom, podedovanimi vzorci družine ... Kdo je pomembnejši – dejanski starš otroka ali tisti, ki ga vodi skozi življenje in faze njegove socializacije? Družinska drama o kukavičjem jajcu pod režisersko taktirko Nenni Delmestre odpira vrsto aktualnih vprašanj. V predstavi med drugimi nastopata Pavle Ravnohrib in Lara 
Jankovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.