Varen zadek za malčka

Foto: Žurnal24 Toyota iQ
Majhni avtomobili bi lahko kaj kmalu postali veliko varnejši, so prepričani pri Toyoti. Serijska različica konceptnega iQ bo namreč dobila zračno blazino, ki bo potnike na zadnji klopi varovala pred trkom v zadek vozila.
Oglej si celoten članek

Toyoto iQ so pred kratkim predstavili na avtosejmu v Frankfurtu. Njena posebnost je, da v dolžino ne presega treh metrov. Kljub miniaturnim meram pa je avtomobil namenjen štirim potnikom. Razmerje sedežev 3+1 pomeni, da je namenjen trem odraslim in otroku.



Serijska različica, ki naj bi na evropsko tržišče prispela leta 2009, bo imela tudi zračno blazino, ki bo potnike varovala pred udarcem v zadek vozila. Zadnji sedeži so namreč le 30 centimetrov oddaljeni od zadnjega stekla, zato potniki, ki sedijo zadaj, potrebujejo dodatno varovanje. Pri Toyoti so prepričani, da bo inovativni dodatek pripomogel k cilju, maksimalnim petim zvezdicam na testu varnosti EuroNCAP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.