Magazin
16 ogledov

Varen zadek za malčka

Toyota iQ Žurnal24 main
Majhni avtomobili bi lahko kaj kmalu postali veliko varnejši, so prepričani pri Toyoti. Serijska različica konceptnega iQ bo namreč dobila zračno blazino, ki bo potnike na zadnji klopi varovala pred trkom v zadek vozila.

Toyoto iQ so pred kratkim predstavili na avtosejmu v Frankfurtu. Njena posebnost je, da v dolžino ne presega treh metrov. Kljub miniaturnim meram pa je avtomobil namenjen štirim potnikom. Razmerje sedežev 3+1 pomeni, da je namenjen trem odraslim in otroku.



Serijska različica, ki naj bi na evropsko tržišče prispela leta 2009, bo imela tudi zračno blazino, ki bo potnike varovala pred udarcem v zadek vozila. Zadnji sedeži so namreč le 30 centimetrov oddaljeni od zadnjega stekla, zato potniki, ki sedijo zadaj, potrebujejo dodatno varovanje. Pri Toyoti so prepričani, da bo inovativni dodatek pripomogel k cilju, maksimalnim petim zvezdicam na testu varnosti EuroNCAP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.